• Træhuse og bjælkehuse fra Green House

    Specialist i træhuse

    Green House har over 20 års erfaring med fremstilling af lavenergi træhuse og bjælkehuse. Vi producerer på egen fabrik, hvor vi har fuld kontrol med kvalitetssikringen. Vi bygger både helårshuse og fritidshuse ud fra enten standardhustyper eller individuelle tegninger.

KUNDERNES ERFARINGER MED GREEN HOUSE

Få indblik i andre husbyggeres erfaringer med Green House som leverandør af deres træhus

 

Et sundt indeklima er vigtigt for børnene

Kirsten Fredsted og Nicolai Dumont har tre børn og har valgt at bygge et bjælkehus fra Green House. Kirsten og Nicolai er, som de selv siger, ikke de store “gør-det-selv-folk”, og de ønskede derfor et færdigt bjælkehus, der var lige til at flytte ind i. Og det fik de!

“Vi kontaktede Green House som de eneste, for da vi havde set deres materiale med lige netop det her hus, var det ikke nødvendigt at se andre steder. Ruminddeling, pris og størrelse passede os godt. Vi gik i gang med at bygge halvanden måned efter, vi havde fået solgt vores bolig i Århus. Det var en vigtig faktor, at Green House kunne gå i gang så hurtigt, for vi havde ikke noget sted at bo indtil da”, fortællerKirsten.

Godt indeklima

At træhuse har et godt indeklima var et afgørende argument, da familien besluttede at bygge et træhus.

“Vores børn har heldigvis ikke allergi, men vi tænker meget på, at der er et ordentligt indeklima. Især om vinteren kan man mærke, at her er et godt og sundt klima. Her er dejligt lunt, aldrig dug eller fugt, det er let at varme op, og det trækker ikke ind af vinduerne. Det betyder også en del, at gulvene er varme, når vi har børn, som leger dernede”, udtaler Kirsten.

Gå ikke på kompromis

Kirsten og Nicolai har været godt tilfredse med samarbejdet med Green House og fremhæver især fordelen ved, at de har kunnet ændre på indretningen af standardhusene, så de kunne sætte deres eget personlige præg på huset.

“Vi har valgt nogle andre lofter og vinduer – bondehusvinduer med sprosser. Man skal ikke gå på kompromis og sige okay, så tager vi bare det dér. Det er trods alt os, der skal bo i det”, fortæller Nicolai.

børn1børn2


Vi skal bæres fra vores træhus

For Lone og Kurt Simonsen betyder deres træhus noget helt særligt. De har nemlig bygget det selv, hvilket har været en stor udfordring for parret, men huset ER faktisk noget særligt. Det er nemlig også tegnet af parret selv – så der findes ikke et træhus magen til.

Lone og Kurt har lagt mange kræfter i deres træhus. De har selv stået for store dele af byggearbejdet – lige fra at støbe sokkel, lave VVS-arbejde, sætte gips op, isolere og til at opsætte køkken og bad.

Green House har kun leveret materialerne og lavet yderskallen, ydermure, udvendige bjælker, skillerumslægter samt lagt tag.

“Det tog kun 12 dage for Green House at gøre deres arbejde færdigt. Det gik dæleme stærkt. Så stod der lige pludselig et hus. Men der var langt igen, for derefter var det vores tur til at tage fat”, fortæller Lone.

Altid råd og vejledning fra Green House

Lone og Kurt har haft venner og familie til at hjælpe med træhuset. Derudover har de hentet hjælp i manualen fra Green House, der følger med til huset.

“Vi kunne jo ikke det hele selv. Så vi har snakket med nogen om, hvordan det skulle gøres. Og så fik vi en slags manual til huset, der fortalte, hvordan vi skulle gøre. Manualen indeholdt oversigt over materialer, byggevejledning og viste de præcise mål på huset. Den var en god hjælp”, forklarer Lone.

Green House har kun leveret materialerne og lavet yderskallen, ydermure, udvendige bjælker, skillerumslægter samt lagt tag.

“Det tog kun 12 dage for Green House at gøre deres arbejde færdigt. Det gik dæleme stærkt. Så stod der lige pludselig et hus. Men der var langt igen, for derefter var det vores tur til at tage fat”, fortæller Lone.

De har også altid kunne ringe til Green House for at få hjælp. “Vi kunne bare ringe og sige “det er Kurt”, og så vidste de, hvem vi var, og hvilket hus vi havde købt. Og hvis der var nogle ting, der manglede, eller hvis vi havde nogle spørgsmål, kunne vi bare ringe til dem. Det betyder meget, når man bygger selv, at man har en god personlig kontakt med leverandøren”, siger Kurt.

LoneKurt


Vi nyder roen og den helt særlige hygge i vores træhus

Grethe og Finn Quist bor i et træhus fra Green House. De sidder ofte på deres træterrasse og nyder det smukke syn af hestene, som løber i indhegningen, hunden der render rundt, og kornmarken der bølger i vinden.

“Hos os er der sommerhusstemning året rundt. Her er hyggeligt på en helt anden måde end i et murstenshus. Og det giver en særlig ro og glæde at bo her. Vi nyder i fulde drag at være herhjemme – det er et fristed for os”, fortæller Finn.

Træ holder og holder

Finn og Grethe hamrer en pæl igennem de fordomme, der måtte være om træhuse og vedligeholdelse. De malede huset, da de flyttede ind, hvilket var overstået i løbet af en forlænget weekend. Og det skal ikke males igen før om 5-10 år, fortæller de. Træet ser ud som dengang, huset blev bygget, hvilket skyldes, at træ er et holdbart materiale, og at kvaliteten af materialerne er i orden.

Skulderklap til Green House: Godt gedigent håndværk

Både Grethe og Finn har kun ros tilovers for håndværket, som Green House har lavet.

“Personligt er jeg meget kritisk med, hvordan tingene bliver lavet. Men der har virkelig ikke været noget at pege fingre af. Green House laver et kanon flot stykke arbejde”, udtaler Finn.

At træhuset er gedigent bygget betyder ikke alene, at det holder længere. Det betyder også, at man undgår efterreparationer, som opstår ved sjusket håndværk. Til et godt byggearbejde hører også en god isolering, som er en vigtig faktor for varmeregningens størrelse.

FinnGrethe